Uncategorized

Hoe word ik een goede danser?

Er zijn veel mensen die op een bepaald punt beginnen met dansen, maar er zijn relatief weinig mensen die ook echt een goede danser worden. In alle jaren dat ik bezig ben met dans en wedstrijden gedanst heb, zie ik veel gezichten die ik niet hoef te onthouden, omdat ze binnen korte tijd weer stoppen met dansen.
Daarom heb ik een paar tips uit mijn eigen ervaring opgesteld die je kunt gebruiken wanneer je een betere danser wilt worden.

Verleg je grenzen

Heb je een bepaalde doelstelling met het dansen en verleg je je doelstellingen en grenzen niet, dan word je nooit een goede danser. Mensen die hun doelstellingen halen, dagen zichzelf namelijk niet meer uit en dat betekent dat zij stil komen te staan. Heb je echter geen uitdagingen meer, dan heb je niets meer om voor aan het werk te gaan.
Daarom helpen we je graag met het opzetten van doelstellingen, waarbij je constant een nieuwe doelstelling in het programma kunt vinden. Zo blijf je scherp en heb je altijd uitdagingen.

Geef niet te snel op

Sommige stijlen en moves zijn gewoon lastig. Dat kan demotiverend werken, maar je faalt pas wanneer je de handdoek in de ring gooit. Blijf daarom trainen en oefenen, vraag advies aan andere dansers of kom eens bij ons langs om meer informatie te vragen over bepaalde technieken die je niet onder de knie kunt krijgen. Bijt je vast in een streven en geef niet zomaar op. Alle mensen die op topniveau dansen, hebben minstens een element waar ze maanden over gedaan hebben om het onder de knie te krijgen.

Schrijf je in bij een dansschool

Je kent vast wel mensen die thuis begonnen zijn met het bekijken van filmpjes en die zijn gaan trainen. Dat geldt niet alleen voor de mensen die met dans bezig gaan. Het gaat ook om mensen die bezig gaan met fitness of schaken. Je kunt thuis heel ver komen en jezelf verschillende dingen leren, maar het wordt nooit echt iets dat op een hoger niveau plaats kan vinden. Je hebt namelijk een stok achter de deur nodig. Een dansschool kan je daarbij helpen. Je hebt dan een structuur, maar ook mensen die je uit kunnen dagen en kunnen helpen. Daardoor heb je net wat meer training en meer vastigheid tijdens het trainen zodat je ook echt op een hoger niveau kunt gaan dansen.

Denk aan alles om de dans heen

Een goede danser denkt aan de partner, aan de kleding, maar ook aan de voeding en het op tijd inschrijven voor dansavonden of wedstrijden. Richt daarom niet alle aandacht op het dansen en trainen zelf, maar besteed ook aandacht aan alle andere elementen die te maken hebben met het dansen, zodat je een volledige danser kunt worden die ook denkt aan de dingen die te maken hebben met het dansen. Pas wanneer je alles goed geregeld hebt, kun je jezelf een goede danser worden en kun je nog beter worden in de toekomst.