Uncategorized

Voordelen van dansen

Er zijn ontzettend veel redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met dansen. Dagelijks krijgen we nieuwe aanmeldingen bij onze dansschool, omdat steeds meer mensen inzien dat de combinatie van voordelen uniek is voor het dansen. Ik heb een aantal verschillende voordelen onder elkaar gezet voor je.

Je leert een nieuw lichaam kennen

Heb je het idee dat je een stijve hark bent en dat je nauwelijks gevoel voor ritme hebt? Wanneer je de eerste lessen hebt gehad bij ons, weet je wel beter. Je leert jouw lichaam beter kennen en je kunt steeds meer met de maat mee. Daarnaast word je flexibeler wanneer je leert dansen, waardoor je niet alleen je lichaam leert kennen, je leert een volledig nieuw lichaam kennen dat meer kan dan jij dacht.

Het is ontspannend

Dans is een veeleisende sport, maar het is tegelijkertijd ontspannend. Je richt je op de handelingen die je moet verrichten, en de muziek. Dans je met een partner, dan komt er uiteraard nog een factor bij. Maar je kunt niet tegelijkertijd bezig zijn met wat je morgen nog moet doen, wat er op de planning staat of andere problemen die je hebt. Je bent bezig met de dans en daarmee dans je beetje bij beetje jouw hoofd helemaal leeg.

Goed voor de relaties

Bij het dansen leer je nieuwe mensen kennen en dat is natuurlijk altijd leuk. Samen met jouw partner dansen is echter ook goed voor jouw relatie. Je creëert een nieuw band, die vaak erotisch beladen kan worden door het samen dansen. Er zijn dan ook veel stijlen die hier bijzonder geschikt voor zijn. Wij hebben gemerkt dat stellen die samen dansen, langer bij elkaar blijven en doorgaans ook gelukkiger zijn in het dagelijks leven.

Het is een unieke hobby

Voetbal, tennis en paardrijden. Het zijn de hobby’s die iedereen kent of weleens beoefend heeft. Dans valt nog lang niet in het rijtje met de hobby’s die standaard genoemd kunnen worden. Zeker niet omdat de meeste mensen er nog een compleet verkeerd beeld van hebben. Dans is meer dan ballet, de verschillende dansstijlen maken het veelzijdig en we zien steeds meer mensen die samen een nieuwe stijl proberen te ontwikkelen, waardoor er weer een nieuwe richting ontstaat in het genre. Dat vinden we leuk, maar het benadrukt veel meer hoe open de hobby is.
Wanneer je het erg leuk vindt om te dansen en je bent er goed in, kun je van de hobby gemakkelijk een sport maken. Duur is dat niet, het is vooral de kleding die geld kost, maar zolang je geen professionele wedstrijden gaat dansen op het hoogste niveau, zijn de kosten goed te overzien. Houd ook in de gaten dat veel van de kleding voor de wedstrijden tweedehands aan te schaffen is, wat zeker een aanrader is voor de mensen die pas net beginnen en nog niet weten of het echt de toekomstdroom is van hun, of de kinderen. Probeer het altijd op te bouwen, zodat je niet direct een groot bedrag moet investeren, want dansen is lang niet voor iedereen even geschikt.